ČO?

Naučte sa kitovať rýchlo a bezpečne na modernom výstroji a s profi inštruktormi. V ideálnych podmnienkach na chorvátskom Pelješaci zažite kitový kemp snov spojený s dokonalým relaxom. Kiting nie je ani zďaleka tak nedostupný ako sa možno občas tvári. Zistite to na vlastnej koži s našim teamom!!!
Učíme pomocou člnov ďalej od brehu, čo je najprogresívnejší a najbezpečnejší spôsob výuky.

AKO?

Na kurzoch Board Academy učíme kiting veľmi bezpečným a efektívnym spôsobom. Kurzy kitingu spojené s dovolenkou sú určené pre dospelých, aj pre juniorov už od 12 rokov.

KDE?

Chorvátsko, na polostrove Pelješac. Túto lokalitu volíme preto, lebo má veľmi príjemnú klímu, dostatok tieňa pod voňavými borovicami a skvelé podmienky na kiteboarding. Poskytuje možnosti ubytovania priamo na pláži.
Lokalita súčasne dáva priestor na dovolenkový oddych sprievodu, ktorý sa nezúčastňuje kurzu.
Pelješac leží v južnej Dalmácii a je známy svojim termickým vetrom, krásnou prírodou, kryštálovo čistým morom a skvelým vínom.

KEDY?

Kurzy sa konajú nepretržite počas celého leta. Naše centrum je otvorené od polovice júna do konca leta.

Kurz pre začiatočníka trvá aspoň 6 hodín, ktoré si môžete rozložiť do viacerých dní.

PRE KOHO?

Kurzu sa môžu zúčastniť už juniori od ca 12 rokov. Horná veková hranica prakticky nie je.

Športuje sa na vode, preto je nutné, aby každý účastník vedel dobre plávať a bol v dobrom zdravotnom stave, primeranom účasti na kurze.

TYPY KURZOV

ZÁKLADNÝ KURZ KITINGU PRE ZAČIATOČNÍKOV

Pre koho: začiatočníci
Cieľ: samostatná jazda s kitom na doske
Odporúčaný objem: 6 hodín
Obsah: teória veterného okna, bezpečnosť pri cvičení s kitom, rozkladanie a skladanie kitu, rozkladanie a skladanie baru, práca s nafukovacím 4- šnúrovým kitom, bodydragging, ovládanie kitu jednou rukou, polohovanie kitu, štartovací manéver s kitom, nasadenie dosky na nohy, štart a jazda na doske

KURZ PRE MIERNE POKROČILÝCH

Pre koho: klient už ovláda základnú jazdu na doske tam aj späť

Cieľ: zdokonaľovanie jazdy

Odporúčaný objem: 12 hodín

Obsah: upevnenie správnych návykov pri štarte na doske, obrat proti vetru a s vetrom, stúpanie, selfrescue, prvé skoky, jazda na unidirectional boarde, triky

KURZ KITEFOILINGU

Pre koho: klient dokonale zvláda jazdu na kiteboarde
Cieľ: zvládnutie základov jazdy na kitefoile
Odporúčaný objem: 2 hodiny
Obsah: štart a jazda na kitefoile s krátkou nohou (35-65 cm)

KURZ JAZDY NA WAKEBOARDE

Pre koho: začiatočníci
Cieľ: naučiť sa vyštartovať a jazdiť na wakeboarde, ako príprava na kiting
Objem: 30 min.
Obsah: štartovanie z plávajúcej pomôcky, jazda na wakeboarde za člnom, jazda na zadnej hrane imitujúca kiteboarding, slalomová jazda, jazda v switch postavení.

UBYTOVANIE

Bývať je možné priamo v centre diania, pár metrov od nášho centra na pláži.

Najobľúbenejšie je bývanie v moderne zariadených mobilných domčekoch priamo v kempe. Tieto domčeky vám vieme rezervovať bez navýšenia ceny a v prípade potreby využiť naše nadštandardné vzťahy s majiteľom domčekov – firmou Adriatic Kampovi – a rýchlo vyriešiť prípadné problémy.

Ďalšia možnosť je bývanie vo vlastných karavanoch alebo stanoch priamo v kempe, alebo v apartmáne vo vzdialenosti cca 7 min chôdze od pláže.

DOPRAVA

Na Pelješac sa dostanete autom, autobusom, alebo lietadlom. Celková vzdialenosť po ceste je cca 890 km, pri využití trajektu z mesta Ploče. Lietadlom pristanete v Splite, alebo Dubrovníku a môžete pokračovať po ceste, alebo po vode do cieľa. Autobus vás v mesiacoch júl a august vyzdvihne v Bratislave a dovezie až na miesto.

STRAVA

V mobilných domčekoch je pripravené potrebné vybavenie na varenie. V blízkom okolí je viacero veľmi príjemných miestnych reštaurácií slušnej kvality. Priamo v kempe je tiež obchodík so základnou ponukou potravín, v neďalekom Orebiči potom supermarket, aj rybí trh.

POISTENIE

Doporučujeme každému mať cestovné poistenie, vrátane liečebných nákladov, aj keď dnes je Chorvátsko súčasťou EÚ.

GALÉRIA FOTIEK Z MINULÝCH KURZOV

REFERENCIE ÚČASTNÍKOV

ALEX FILO

Board Academy som oslovil, pretože som na nich našiel pozitívne referencie na internete. Aj keď sa viac špecializujú na windsurfing, mali v ponuke kurz aj na kiteboarding, o ktorý som mal záujem ja. Napriek tomu, že som na žiadnej „doske“ v živote nestál, na konci 6-dňového kurzu som už bol schopný brázdiť vlny Jadranského mora. Nie veľmi elegantne, ale predsa 🙂 Prístup inštruktorov, odbornosť, priateľskosť – na jednotku. Vo všetkom ochotní poradiť, pomôcť. Nemám čo vytknúť.

P.S. Ba predsa! Jedinú výhradu mám k inštruktorkám: sú pekné a človek sa nevie sústrediť na kurz ..